Wednesday, August 11, 2010

Tuesday, July 27, 2010

Hukuman Editor Muzik Peterpan Lebih Berat


Ariel (kiri) dan Luna Maya. - Foto AFP

EDITOR muzik Peterpan, Alias Redjoy atau lebih dikenali sebagai RJ akan menerima hukuman lebih berat kerana mencuri dan mengedar video lucah yang membabitkan penyanyi kumpulan itu, Ariel.

"Hukuman RJ akan berbeza dengan Ariel. Dia mengedarkan video lucah itu, maka lebih berat hukumannya," kata jurucakap polis, Marwoto Soeto kepada detikhot.com, Selasa.

Ariel, Luna Maya dan Cut Tari tidak didakwa di bawah Undang-Undang Informasi dan Transaksi Elektronik Indonesia kerana ketiga-tiganya tidak menyebarkan video itu.

Sementara RJ didakwa sebagai penyebar video lucah tersebut yang membuat masyarakat menonton video berkenaan.

RJ difahamkan telah memiliki video tersebut sejak tahun 2007 tetapi tidak pernah menyebarkannya.

Bagaimanapun, kenalan RJ iaitu Anggit dipercayai telah mencuri dan menyebarkan video tersebut.

"Sama ada terdapat unsur sengaja atau tidak itu nanti akan diperiksa kembali," jelas Marwoto.

Thursday, July 22, 2010

Peterporn: Sandra Dewi pula dikatakan terbabit ?

Seorang lagi aktres jelita Indonesia dilaporkan terbabit dengan skandal seks vokalis Peterpan, Nazril Ilham alias Ariel, namun kali ini ia membabitkan hanya gambar lucah pelakon tersebut.

Gambar-gambar berani Sandra Dewi, 26, dikatakan terdapat dalam komputer riba milik Ariel, yang turut memuatkan video lucah dengan Luna Maya dan Cut Tari sebelum ini.

Polis bagaimanapun enggan mengulas mengenainya kerana sebarang maklumat daripada komputer riba itu adalah sebahagian daripada penyiasatan yang perlu dirahsiakan.

“Kalau soal itu saya tidak mahu mengulas. Kalau benar sekalipun, saya tidak akan mengatakan apa-apa mengenainya,” tegas jurucakap polis kebangsaan, Marwoto Soeto kepada pemberita.

Polis juga enggan mengulas tentang khabar angin wujudnya 23 video lain dalam komputer riba tersebut.

Sementara itu, Luna Maya hari ini diperintah melapor diri dua kali seminggu di ibu pejabat polis selepas dinamakan sebagai suspek, sehingga kes itu dibicarakan di mahkamah.

Namun Cut Tari dikecualikan kerana memberi kerjasama dan pengakuan terlibat dalam kes video seks yang menggegarkan Indonesia itu.

Peguam kepada Cut Tari, Hotman Paris Hutapea menyatakan, di antara ketiga-tiga selebriti yang menjadi suspek kes video itu, hanya Luna Maya yang dikehendaki melapor diri dua kali seminggu.

“Yang wajib lapor itu hanya Luna Maya kerana yang saya tahu dari ketiganya baru Cut Tari sahaja yang mengaku,” katanya.

Hotman kini sedang mempersiapkan Surat Perintah Penghentian Penyiasatan (SP3) terhadap kes anak guamnya itu yang mana dia menegaskan undang-undang pornografi tidak boleh dikenakan kerana rakaman dibuat pada tahun 2006 sedangkan undang-undang itu dikuatkuasakan pada 2008.

Wednesday, May 26, 2010

Download MP3 Shahir AF8 Kebahagiaan Dalam Perpisahan Dan Lirik Lagu


Amboi, amboi, amboi (gaya Azwan Ali). Ramai betul peminat-peminat juara Akademi Fantasia 8, si Shahir nie yang mintak kami sharekan link download MP3 lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan. Siap suruh kongsikan lirik lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan lagi. Kuat jugak impak si Shahir nie. Mesti ramai chikaro-chikaro yang cair dengan kehenseman Shahir kan?

Untuk tak menghampakan request-request anda, sila

download MP3 Kebahagiaan Dalam Perpisahan dari Shahir AF8 di sini.

P.S: Dengar ceritanya si Norman KRU tue memang betul-betul nakkan si Shahir nie menang. Itu yang bila Shahir terkeluar terus dia mintak Astro adakan AFMasuk. Mungkin dia nampak bakat Shahir yang boleh pergi jauh. Go Shahir go.


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan

Wednesday, May 19, 2010

Bung Mokhtar Dipenjara Sebulan, Zizie Didenda RM1000 Akibat Berpoligami Tanpa Izin



Pengajaran buat Bung Mokhtar dan kita semua, kalau rasa nak berpoligami tirulah Abang Salleh Yaakob. Abang SY kita sentiasa mintak izin kepada isteri-isteri dia bila dia nak berkahwin lain. Sekarang hidup aman bahagia dan tak perlu turun naik mahkamah macam Bung Mokhtar dan Zizie Ezette. Semalam pihak mahkamah dah pun menjatuhkan hukuman penjara sebulan kepada Bung Mokhtar dan denda RM10o0 kepada Zizie Ezette kerana berpoligami tanpa izin.

Katanya mereka berdua nie dinikahkan di sebuah rumah di Gombak. Kira ok lagilah tue. Ingatkan lari pergi sampai ke Thailand. Kami rasa memang Bung nak bagitau kat bini first dia, tapi tak sempat. Almaklumlah orang Parlimen mestilah sibuk nak pergi melawat rakyat. Dengar cerita orang politik kat Malaysia nie ada yang sampai sebulan tak balik rumah. Almaklumlah sibuk berbakti kepada rakyat.

Terbaru kami dengar hukuman ini bakal ditangguhkan sebab Bung Mokhtar dan Zizie Ezette nak buat rayuan. Oh ya terlupa plak yang Shaheizy Sam (hero Adnan Sempit) turut didenda RM1000 kerana bersubahat. Ish-ish. Masa wartawan tanya hari tue taknak mengaku. Tetiba sekarang dah kena denda. Mungkin dia ada short term memory loss kot.

Yang penting Zizie dah sah pun jadi isteri Bung. Kalau kena denda tue bayar jerlah. Duit kan banyak. Tak gitu?

Saturday, May 15, 2010

Saiful Apek kena tipu RM500,000!





Pelawak popular Saiful Apek atau Mohd Saiful Azam Mohamed Yusoff, 41, mendakwa dia telah ditipu oleh sebuah syarikat penerbitan filem kerana tidak menjelaskan bayaran di atas pelaburan serta kerja-kerja lakonan yang dibuat menerusi dua buah filem. Menurut Apek dia sepatutnya menerima bayaran bernilai kira-kira RM500,000 menerusi dua buah filem berkenaan daripada syarikat terbabit yang mana kedua-duanya telah pun ditayangkan pada tahun 2005 dan 2006.

Dia yang hingga masih lagi merahsiakan nama syarikat penerbitan terbabit bagaimanapun bercadang untuk mengadakan sidang media khas dalam masa terdekat ini bagi mendedahkan perkara ini kepada pihak umum. Apek berkata, dia sudah pun melantik peguam dan kes ini akan membawa ke mahkamah.

"Buat masa sekarang ini saya tidak akan mendedahkan syarikat mana dan filem mana yang dimaksudkan. Sedikit masa lagi saya bersama-sama peguam akan akan mengumumkannya dalam sidang media khas. Saya terpaksa mengambil tindakan mahkamah kerana ia melibatkan wang yang besar. Bagi saya ia adalah sesuatu penganiayaan terhadap punca utama rezeki saya. Kalau orang buat macam ini pada saya habislah saya.

"Bukan sahaja duit pelaburan saya tidak dibayar, malah duit hasil lakonan pun tidak diberi satu sen pun. Nak kata filem ini tak berjaya, tidak jug. Malah, apa yang saya tahu. kedua-duanya meletup di pawagam. Hingga hari ini saya berdiam diri dan menyembunyikan perkara ini. Apabila sekian lama menanti, saya rasa sudah tiba masanya untuk saya mencari pengadilan. Lagi pun saya tak mahu ambil tindakan terburu-buru.

"Sebab. kalau saya hendak ambil tindakan undang-undang, ia haruslah dilakukan menerusi saluran yang betul. Saya juga bercadang unyuk membuat aduan kepada pihak Seniman," kata Apek ketika ditemui pada majlis pra tonton filem Kecoh Betul di pawagam Golden Screen Cinema di pusat membeli belah Tropicana City baru-baru ini.

Nabil Raja Lawak lupa ingatan akibat kemalangan

Sudah jatuh ditimpa tangga! Begitulah nasib yang menimpa Nabil atau nama sebenarnya Ahmad Nabil Ahmad. Jam 12 tengah hari, Nabil telah kehilangan datuk kesayangannya. Niatnya untuk pulang ke kampung bagi menghadiri majlis pengebumian arwah bertukar menjadi tragedi apabila dia sendiri terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Damansara. Kejadian berlaku pada 6.05 petang, di hadapan stesen minyak Petronas berdekatan Ikea. Nabil dipercayai cuba mengelak sebuah kereta yang ingin memasuki simpang. Apabila gagal mengawal motosikalnya, Nabil terjatuh.


Nabil mengalami luka di tangan serta kecederaan di rusuk belakang. Kesan hentakan itu juga menyebabkan Nabil mengalami gegaran di otaknya. Bagaimanapun, menurut pengurus Nabil, Latip, dia kini dalam keadaan stabil.

“Masa kemalangan, Nabil jatuh dan kepalannya terhentak di atas jalan. Dia mengalami gegaran di otak akibat hentakan itu dan dia pengsan. Bila dia terjaga, dia lupa ingatan. Kami ada tanya dia apa yang berlaku, tetapi dia langsung tidak ingat apa-apa yang berlaku sepanjang hari ini.
“Sepatutnya Nabil kena tahan wad. Doktor arahkan dia diberi pengawasan selama 24 jam. Tapi dia tak nak. Dia nak balik rumah. Sekarang ini dia dijaga oleh P.A dia. Alhamdulillah, keadaan Nabil tak teruk sangat sebab dia pakai ‘safety suit’ ketika itu,” ujar Latip. -Gua